Terug thuis

Meer dan 15 dagen hebben we als "bourgondische goden" geleefd aan de Azurenkust... Stokbrood met verse confituur van mijn mama, rijkelijk besmeerd met echte goede boter, 's middags en 's avonds starten met een aperitiefje, wat olijven en lekker geïmproviseerde bruschetta's en tapa's gevolgd door telkens weer verrassende maaltijden... Zalig!

Maar... De extra kilootjes zijn ook van de partij! Ik heb de trucjesdoos uit mijn keukenhoekje bovengehaald om, zonder aan smaak en hoeveelheid in te leveren, toch de strijd met de calorieën aan te gaan.

Heb vanmorgen 2 lijstjes gemaakt - ik werk enorm graag met lijstjes - en zijn na het lichte ontbijt met het hele gezin naar de winkel getrokken om boodschappen te doen. Dat was dan 1 van de 2 lijstjes: het boodschappenlijstje.
Het andere was een bondige opsomming van het weekmenu met allemaal gerechten zonder al te veel koolhydraten (lees geen brood, aardappelen, rijst, pasta...), want dat werkt bij ons het beste om af te vallen ;-)

Vandaag, zondag, aten we vanmiddag een gegrilde zelfgemaakte hamburger met een salsa van tomaten (met wat olijfolie, peper, fleur de sel, een beetje bruschetta-mengeling van oil&vinegar - zie hieronder - en bieslook uit de tuin). Heb vandaag een tomatenschiller (merk: Zyliss) gekregen van mijn schoonvader. Zijn huishoudhulp gebruikt dat toestelletje en hij is er zelf in de Colruyt ook een rode versie van gaan kopen. En ik moet zeggen, na de eerste wat onhandige handelingen, doet het ding goed zijn werk! Een fijn hebbeding in mijn keukenhoekje en ideaal om de tomaten mee te pellen!

Vanavond - inderdaad alweer - tomates crevettes... Mijn schoonvader - alweer die lieve man - heeft anderhalve kilo garnalen gepeld die hij vanmorgen in de vismijn in Nieuwpoort is gaan halen. Met wat zelfgemaakte mayonaise, beetje sla uit mijn moestuin en een hardgekookt eitje zal dat ongetwijfeld smaken... Ik verheug me al!


Bruschetta 100gr - Oil&Vinegar http://nl.oilvinegar.com/bruschetta-100g-3-53oz.html













Bruschetta is onze absolute topper en na dit product een keer te hebben geproefd begrijpt u waarom!
De basis ingrediënten tomaat en knoflook hebben nog nooit zo goed gesmaakt en u hoeft verder alleen maar water en olijfolie toe te voegen. Of u nou een maaltijd bereid of een snack, met Bruschetta heeft u altijd succes.

Recept ideeën:
Serveer als dip
Smeer op geroosterd brood zoals een traditionele Bruschetta, met gesmolten kaas erover
Als basis voor op de pizza
Voeg toe aan lasagna, bolognese saus of marinara saus
Gebruik het droog in salades of soep
Voeg droog toe aan een omelet
Meng het door kwark, zure room, mayonaise en gebruik het als dip voor groenten of spread op sandwiches
Strooi over gepofte aardappel
Voeg aangemaakte Bruschetta toe aan gehakt of gehaktballen

Reacties

  1. Niets is lekkerder dan versgepelde grijze garnalen in een zelfgemaakte mayonaise... heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts