Appelcrumble

Op 15 augustus weten we telkens weer wat gedaan. Ofwel brengen we die dag door bij mama in Moelingen, waar het dan processie is met aansluitend pleinfeest, ofwel brengen we hem thuis door in Nieuwpoort en zetten we de dag in met een bezoekje aan de grote rommelmarkt van Sint-Joris (dorpje in onze gemeente Nieuwpoort) en hopen we achteraf op goed weer voor een barbecue.

En dit jaar was het niet anders. We zijn redelijk vroeg opgestaan om naar de rommelmarkt te gaan, waar het zonnetje al redelijk van de partij was. Dus onze verwachtingen voor de barbecue later die dag waren hoog!

Tevens was mijn vriendin waar ik jaaaaren geleden mee op stap ging en met wie ik telkens weer Kerstmis vierde (hetzij bij haar familie, hetzij bij de mijne) op vakantie aan de kust en er dus geen denken aan was dat we die kans voorbij lieten gaan om af te spreken en wat bij te kletsen. Zij en haar twee mannen (husband en zoon) waren onze genodigden voor ons etentje.

Na een wandeling op de Nieuwpoortse dijk, een aperitiefje en een barbecue sloten we af met een appelcrumble met vers vanille-ijs. Het is een heel gemakkelijk receptje dat je op voorhand kunt maken. Trouwens ideaal als je veel gasten hebt ;-)

Ingrediënten:

Voor 4 personen:

  • 4 appels ( jonagold is daar heel geschikt voor)
  • Een beetje bakboter
  • 200g suiker
  • 200g bloem
  • 200g boter

Recept:

  • Meng de suiker, de bloem en de boter met je vingers tot de "kruimels" zich vormen. 
  • Zet weg in de koelkast.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken (ongeveer 2x2cm).
  • Bak de appelstukjes zeer kort in wat boter en giet over in een ovenschaal.
  • Overstrooi alles met de crumble.
  • Bak ongeveer 45 minuten in een oven van 180°. Je ziet de crumble verkleuren en de appeltjes beginnen te pruttelen.

Serveer dit warm met een bolletje vanille-ijs!

Tips:

  • Je kunt wat kaneel toevoegen aan je appels, maar daar Philip dit niet lust, gebruik ik dat ook niet.
  • Ik maak deze crumble uren op voorhand en zet hem weg in de koelkast. Als we aan tafel gaan voor het hoofdgerecht, zet ik de schotel in de oven.

Reacties

Populaire posts