Venkelsoep

De laatste maanden is venkelsoep niet meer weg te denken in onze weekmenu. Jacques en Josephine noemen het "witte soep". Josephine is er trouwens vast van overtuigd dat er GEEN groenten inzitten :-)

Ingrediënten:

  • 2 venkelknollen
  • 2 ajuinen
  • 2 aardappelen
  • Bakboter
  • Een geut Pastis of Ricard (eventueel)
  • 2 l water + extra water naargelang de dikte van de soep die je zelf wenst.
  • 3 blokjes kippenbouillon (of echte kippenbouillon natuurlijk)
  • 1 dl room
  • Peper en zout


Recept:

  • Snijd de geschilde groenten in gelijke stukken (van de venkel gebruik je enkel het witte deel en snijd je het kontje af).
  • Laat wat boter smelten in een grote pot en let er op dat je boter niet verkleurd, daar we een witte soep willen.
  • Stoof vervolgens ajuin, aardappel en venkel een beetje aan en let er weer op dat je groentjes niet verkleuren.
  • Blus met een geutje Pastis of Ricard. 
  • Overgiet met 2 l water en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Laat alles op een middelmatig vuurtje garen.
  • Mix alles tot een gladde soep en voeg eventueel nog water toe.
  • Voeg de room toe en kruid eventueel af met peper en zout.


Het blussen met Ricard of Pastis is optioneel uiteraard! Ik kan je bij deze ook verzekeren dat je noch de alcoholsmaak zult proeven, noch zat zult zijn na het drinken van de soep! Het versterkt gewoon een beetje de lekkere smaak van de venkel. Zelfs mijn alcohol-hatende-hubby heeft deze soep tot zijn favoriet bekroond ;-)


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts