Wortelsoep

Zoals ik al eerder schreef, maak ik een onderscheid in soepen met en zonder aardappel. Hier is er weer eentje zonder aardappelen, die ik vandaag snel snel klaarmaakte terwijl de kids braaf tv waren aan 't kijken...

Ingrediënten:

  • +/- 250 g ajuinen (bij mij kwam dat overeen met 3 stuks)
  • +/- 500 g wortel
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1,5 l water + 1 l water
  • Een beetje ketchup
  • Peper en zout


Recept:

  • Snijd de ajuin en de wortel in even grote stukken.
  • Doe ze in een pot en giet er 1,5 l water bij.
  • Voeg de 2 bouillonblokjes toe en laat gaar koken.
  • Mix het geheel tot een gladde soep. Terwijl dat ik aan het mixen was, vond ik de soep nog te dik. Ik heb nog een liter water toegevoegd daar er tijdens het koken ook wel wat verdampt is.
  • Voeg een beetje ketchup er aan toe voor de smaak.
  • Kruid naar eigen goesting af met peper en zout.

Reacties

Populaire posts