Aardappelen gegaard in olijfolie en verschillende kruiden

Een van de dingen die ons, op culinair vlak, is bijgebleven van op onze trouwdag, zijn de heerlijke patatjes bij het hoofdgerecht. We vonden het allemaal een bijzondere en aparte smaak dat ik, als bruid - en een bruid mag op haar trouwdag al wat meer dan iemand anders, mijn stoute schoenen heb aangetrokken en zo achter het geheim van de aardappelen ben gekomen ;-)
Ik verschoot in feite van de eenvoud hoe ze bereid waren en met de herinnering aan onze trouwdag, maak ik een aantal keren per jaar deze aardappelen klaar.

Ingrediënten:

  • Kleine vastkokende aardappelen
  • Minstens 1 l olijfolie (gebruik hiervoor niet de duurste, want je kunt het achteraf niet meer gebruiken)
  • Alle mogelijke kruiden die je lekker vindt zoals bijvoorbeeld: peperbollen en zout, tijm, laurier, salie, rozemarijn, oregano, munt, dragon, lavendel...

Recept:

  • Laat de aardappelen garen op een heel zacht vuur in de olijfolie en voeg alle kruiden toe.

Dit duurt bij mij minstens 2 uren, zo traag laat ik de patatjes garen in deze kruidige olie.
Deze aardappeltjes zijn superlekker bij een barbecue in de zomer of bij een lekkere traaggegaarde côte à l'os of varkenshaasje in de andere seizoenen.
Een verrassende topper!


Reacties

Populaire posts