Asperges à la flamande - de klassieker (4)

Als het aspergeseizoen begint, is dit het gerechtje dat ik als eerste maak... op mijn manier dan ;-)
Ik hou ervan om het traditiegetrouw met een eitje en wat gesmolten gezouten boter te eten, terwijl Philip verkiest om er wat gerookte zalm bij te eten... Les goûts et les couleurs!

Ingrediënten

  • Asperges (jij bepaalt zelf hoeveel per persoon)
  • Hardgekookte eitjes (opnieuw beslis je zelf hoeveel je er per persoon geeft)
  • Echte boter
  • Bieslook (hier wijk ik af omdat ik zelf liever bieslook eet ipv peterselie)
  • Peper en zout (fleur de sel)


Recept

  • Gaar de asperges zoals eerder verteld.
  • Ondertussen hak je je eitjes fijn.
  • Versnipper je bieslook.
  • Steek je borden in de oven.
  • Als je asperges bijna klaar zijn laat je de boter smelten op zacht vuurtje en haal het schuim er voorzichtig af. Nu heb je geklaarde boter. Voeg een beetje fleur de sel toe.
  • Ik bak mijn eisnippers nog heel kort aan in wat boter zodat ze ook warm zijn.
  • Dresseer je bord met eerst je asperges, dan de versnipperde eitjes en de botersaus.
  • Werk af met bieslook en wat peper van de molen.




Reacties

  1. Hallo, Catherine
    Ik kreeg van Caroline (Debuf) de link naar je keukenhoekje doorgestuurd.
    Ziet er heel tof uit. Ik heb je aspergesoep gemaakt em meteen reden gevonden om je blog te volgen!
    Guido

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Guido!
    Wat een fantastische tip die je Caroline kreeg ;-)
    Ik hoop dat je veel leesplezier ervaart! Ik doe gewoon mijn best om lekker te koken en af en toe eens op mijn culinair dagboek iets te posten!
    En als jij zoals Caroline ook tips hebt... Laat maar komen!
    Groetjes!
    Catherine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lekkere asperges en niet duur en echt lekker lekker lekker!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb dit weekend je blog ontdekt en helemaal gelezen,de mascarponeijs reeds gedraaid en die was heel lekker !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Cathy!
      Super dat het ijs gesmaakt heeft! Dat is hier thuis ook een topper! Nu dat ik het zo lees, is al een tijdje geleden dat ik hem zelf nog gedraaid heb!

      Liefs en wie weet tot later nog eens ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts