Aspergesoep 1 - het vervolg van het verhaal (2)

Wordt snel vervolgd deze keer... Maar als ik nu niet alles neerschrijf is het seizoen weldra voorbij en is het weer wachten tot volgend jaar... En willen we dat? Neen, uiteraard niet ;-)

Er zijn 2 manieren om aspergesoep te maken: de gemakkelijke en de moeilijke (het valt eigenlijk nog mee), de caloriearme en de calorierijkere... Oordeel zelf maar! Eén ding kan ik wel al zeggen voor beide: ze smaken echt naar asperges!

Aspergesoep 1

Deze soep kan je in feite enkel maken in het aspergeseizoen, aangezien je verse asperges nodig hebt!

Ingrediënten:

  • 500 g asperges
  • 1 dikke ui
  • 1 wit van prei
  • 1,5 l kippenbouillon (of water met bouillonblokjes) OF aspergebouillon met 2 blokjes kippenbouillon
  • Een geutje room
  • Een handvol garnalen (optioneel)
  • Bieslook
  • Peper en zout (naar eigen smaak - en het liefst witte peper deze keer om zwarte puntjes te vermijden in de soep)


Recept

  • Schil de asperges zoals reeds eerder vermeld en trek een bouillon van het afval.
  • Snijd de asperges in stukken en houd de puntige kopjes apart.
  • Snijd de ajuin in stukken.
  • Snijd het wit van prei in ringen.
  • Doe de groentjes in een kookpot en overgiet met de bouillon (welke je ook gekozen hebt) en laat garen.
  • Mix alles fijn en voeg er een beetje room aan toe.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Werk af de aspergepunten die je ook gaarde, garnaaltjes en bieslook.


Tip: Afhankelijk van de dikte van soep die je wenst, kun je misschien wat minder vocht toevoegen in het begin. Je kunt achteraf altijd vocht toevoegen.


Reacties

Populaire posts