15/07 Mosselen

Traditiegetrouw (maaltijd na de dag van thuiskomst van onze vakantie) aten we vanmiddag mosselen. Ze smaakten niet alleen lekker, maar tegen alle verwachtingen in, hebben we ze buiten in volle zon kunnen opeten! Ja inderdaad, je leest het goed! Het was stralend weer gedurende een paar uurtjes aan de Belgische kust ;-)

Vorig jaar schreef ik al een berichtje hierover, maar vind het ook wel belangrijk om mijn manier van mosselen klaarmaken eens toe te lichten... En aangezien mijn 2 kids er dol op zijn, kunnen ze later eens naar mama's blog surfen om te zien hoe ze ook al weer werden klaargemaakt!

Ik moet wel zeggen dat er heel wat groentjes in mijn mosselen zitten! De smaak die al die groentjes afgeven is super en bovendien is het lekker en gezond om op te eten ;-)

Ingrediënten:
  • 1 kg Imperial mosselen per persoon
  • 1 ajuin per persoon
  • 1/2 sjalot per persoon
  • 1 handvol fijne preiringen per persoon
  • 1 handvol fijngesneden selder per persoon
  • Een beetje look
  • Peterselie en bieslook
  • Boter
  • Peper
Eventueel:
  • 1 handvol extra kleine courgetteblokjes per persoon
  • 1 handvol extra kleine venkelblokjes per persoon
  • 1 handvol extra kleine paprikablokjes per persoon

Recept:
  • Kuis je mosselen en spoel ze een 3-tal keer in koud water.
  • Snijd alle groentjes klein genoeg zodat later bij het opschudden van de mosselen alle groentjes in de schelpen terechtkomen.
  • Fruit alle groentjes zeer kort aan in wat boter en haal van het vuur. Ze moeten nog knapperig blijven, maar niet rauw zijn.
  • Doe je mosselen in een pot (niet de grootste die je hebt!). Neem liever 2 kleinere potten om goed onder controle te houden dan 1 hele grote waarbij je het risico loopt dat sommige mosselen wel gaar zijn, te gaar zijn, niet open zijn...
  • Kruid door 10x aan je pepermolen te draaien.
  • Schep er je groentjes boven op.
  • Zet op het vuur.
  • Als de mosselen een 1ste maal schuimen, schud je ze op.
  • Als de mosselen een 2de maal schuimen, zijn ze klaar!

Tip: Doe het overgebleven mosselvocht niet weg! Zeef het en vries het in! Dit is een supergoede basis voor het maken van sausjes bij een visgerecht!



Reacties

Populaire posts