Gegratineerde oesters
Deze klassieker vond ondertussen zijn weg naar onze keuken via Mamoe. Zij had dit ergens gelezen, klaargemaakt, wij hadden geproefd en goedgekeurd en ook het receptje gevraagd en sindsdien maakt de lieve hubby het bijna jaarlijks klaar met Kerst.
Zorg voor een aantal oesters per persoon en bereid alles voor tot aan het grill-moment...
Ingrediënten:
Recept:
Zorg voor een aantal oesters per persoon en bereid alles voor tot aan het grill-moment...
Ingrediënten:
- Een aantal oesters per persoon (Ik vind 2 genoeg om als hapje te serveren.)
- 2 preistaven
- 2 dl room
- Emmental-kaas
- Boter
- Peper, zout en noormuskaat
Recept:
- Snijd de prei in dunne ringen en stoof ze aan in wat boter.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Voeg de room toe en laat een beetje inkoken.
- Open je oesters en vang het vocht dat er uit komt op in een potje.
- Maak de oesters los en vang ze ook op in een potje.
- Houd telkens de diepste oesterschelp van de 2, die je op een zoutbedje op een vuurvaste schotel schikt.
- Pocheer je oesters 3 minuten op een gematigd vuurtje in het opgevangen vocht.
- Schik in elke oester een laagje prei.
- Leg daarop een oester.
- Strooi er een beetje kaas overheen.
- Zet kort onder de grill zodat de kaas kan gratineren.
Reacties
Een reactie posten