Risotto...
Als er nu 1 gerecht is, dat na het lezen van dit verhaal, zeker en vast moet lukken, is het wel risotto!
Ik ben zot van risotto, als hij goed is klaargemaakt en ik durf te zeggen dat ik "toppezot" ben van mijn eigen risotto ;-)
En ik moet ook toegeven dat de niet-zo-fan-van-rijst-zijnde hubby moeilijk van de smeuïge massa kan blijven!
Bij chef Ingouf tijdens mijn kooklessen leerde ik op nog eenvoudigere manier dit gerecht klaar te maken en vanaf het basisrecept kan je je eigen fantasie en goesting doen (maar het moet wel binnen het aanvaardbare en verteerbare blijven weliswaar;-))
Onderstaand recept is voor 4 personen zoals ik het vanmiddag klaarmaakte. Als maat gebruik je bv een kop of een kommetje en dit voor bijna alle ingrediënten.
Ingrediënten:
Recept:
Ik bakte nog champignons in een aparte pan en voegde deze ook toe en voor de hubby en de kids bakte ik nog spekjes die ze er onder vermengden.
Wat saffraan doet wonderen met de smaak en met de kleur, wat brunoise van krokante groentjes geeft wat speelsheid... Er zijn zoveel manieren om verschillende risotto's op tafel te toveren...
Ik ben zot van risotto, als hij goed is klaargemaakt en ik durf te zeggen dat ik "toppezot" ben van mijn eigen risotto ;-)
En ik moet ook toegeven dat de niet-zo-fan-van-rijst-zijnde hubby moeilijk van de smeuïge massa kan blijven!
Bij chef Ingouf tijdens mijn kooklessen leerde ik op nog eenvoudigere manier dit gerecht klaar te maken en vanaf het basisrecept kan je je eigen fantasie en goesting doen (maar het moet wel binnen het aanvaardbare en verteerbare blijven weliswaar;-))
Onderstaand recept is voor 4 personen zoals ik het vanmiddag klaarmaakte. Als maat gebruik je bv een kop of een kommetje en dit voor bijna alle ingrediënten.
Ingrediënten:
- Echte risottorijst
- Kippenbouillon
- Een sjalot
- Olijfolie
- Witte wijn
- Mascarpone
- Parmesan
- Bieslook
- Champignons
Recept:
- Snipper de sjalot en bak deze glazig in de olijfolie.
- Voeg 2 kopjes rijst toe en laat deze glazig worden.
- Blus met een geut witte wijn en laat volledig verdampen.
- Voeg 4 kopjes kippenbouillon toe en breng tot het kookpunt ZONDER te roeren.
- Verminder je vuur tot de helft (middelmatig vuurtje) en laat +/- 12 minuten onder deksel garen, ZONDER te roeren.
- Na 12 minuten zal het volledige vocht geabsorbeerd zijn door de rijst.
- Voeg 2 grote soeplepels mascarpone toe en 1 kopje (weer hetzelfde) parmesan.
- Roer alles om tot een smeuïge massa.
- Indien nodig voeg je nog wat kippenbouillon toe, want een risotto MOET smeuïg zijn.
- Werk af met gesnipperde bieslook.
Ik bakte nog champignons in een aparte pan en voegde deze ook toe en voor de hubby en de kids bakte ik nog spekjes die ze er onder vermengden.
Wat saffraan doet wonderen met de smaak en met de kleur, wat brunoise van krokante groentjes geeft wat speelsheid... Er zijn zoveel manieren om verschillende risotto's op tafel te toveren...
Reacties
Een reactie posten