Mascarponemousse

"Mmmm! Ammaai...! Ohhh!!! 'Ma seg!' Wauw!"
Dit zijn de fijne reacties die ik reeds heb gekregen op dit eenvoudige, maar oh zo lekkere dessert!
De mousse is dan ook een constante geworden in mijn keuken, als we bezoek hebben, als we zelf naar een feestje moeten en het dessert verzorgen, zomaar voor ons, en ook toen voor de Libelle...

De basis van dit receptje leerde ik in mijn kooklessen en paste het wat aan naar mijn mening en goesting met de ervaring van mijn eigen Tiramisu en het werd dit:

Ingrediënten:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml room
  • 2 eieren
  • 50 g witte suiker
  • een scheutje amaretto
  • wat cacaopoeder


Recept:

  • Doe alle ingrediënten in de Kenwood (behalve de cacaopoeder) en klop stijf.
  • Schep alles in mooie glazen of in 1 mooie grote kom en zet in de koelkast tot het opdienen.
  • Strooi er net voor het serveren wat poeder over!

Gemaakt voor Libelle Lekker 01/13

Gemaakt voor verjaardagsfeestje Opa Jef 12/12



Reacties

  1. Dit lijkt mij superlekker! Ik heb dit proberen te maken, maar ik krijg het mengsel niet stijf geklopt, hebt u enig idee wat ik fout kan doen?

    Groetjes, Lili

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Ik denk dat dit misschien te maken kan hebben met de kracht van het opkloppen. Aangezien ik dit steeds klaarmaak in de Kenwood, kan ik mij inbeelden dat met een gewone mixer het niet krachtig genoeg is. Ik zou bijgevolg alles behalve de eiwitten opkloppen en juist de eiwitten apart om het daarna door het beslag te spatelen... Hopelijk lukt dit zo dan wel!
      Groetjes

      Verwijderen
  3. Bij mij ook hetzelfde. Krijg het mengsel ook niet stijf geklopt met de keukenrobot. Misschien je bereidingswijze eens aanpassen! Smaak is wel lekker

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het spijt me ontzettend dat de mousse niet lukt, maar het is nog nooit mislukt hier thuis. Toen ik meedeed aan een reportage voor de LIbelle-Lekker waren de reporter, de fotografe en de visagiste zelfs onder de indruk van het gemak waarmee dit klaargemaakt werd...
      Zelfs als ik bezoek heb, maak ik dit geregeld à la minute klaar... En ik durf het bijna niet meer te schrijven, maar ook weeral zonder problemen.
      Sorry voor de frustratie die deze mousse met zich meebrengt.
      Groetjes

      Verwijderen
  4. heb dit geprobeerd en met de kenwood lukt dat perfekt.misschien de kracht van de kenwood???tis lekker lekker lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Met witte suiker ,bedoel je poedersuiker hė?mss gebruikten die mensen waardoor het niet stijf was kristalsuiker .

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts