Smeus - op een andere manier

Reeds eerder schreef ik al over smeus en nog steeds blijft het om de 2 weken op onze menu staan, omdat iedereen er hier in huis zot van is.

Vanmiddag echter, bracht ik er wat variatie in en in plaats van een sjalotten-botersausje erbij te geven, maakte ik een Hollandaise. Het resultaat was een voltreffer en doet ons reeds een beetje verlangen en watertanden naar de asperges die weldra in aantocht zullen zijn ;-)

Voor de Hollandaisesaus:

Ingrediënten:

  • 4 eierdooiers
  • 30 g water
  • 2 eetlepels citroensap
  • 130 g goede boter
  • P&Z

Recept:

  • Doe je dooiers in een pannetje en voeg water en citroensap toe (het water mag ook vervangen worden door witte wijn)
  • Al roerend (in een 8-vorm) met een klopper, laat je op een middelmatig vuur het mengsel garen.
  • Als het tijdens de kloppende bewegingen de bodem van je pannetje ziet, is deze massa schuimig en gaar (kan een paar minuutjes duren).
  • Vervolgens voeg je blokje per blokje koude boter toe. Als deze volledig is opgenomen door de eieren, is je saus bijna klaar.
  • Kruid met peper en zout.




Reacties

Populaire posts