Koekjes voor bij de koffie
Wie indertijd de Libelle Lekker (januari 2013) heeft gelezen, heeft Mamoe en mijzelf ongetwijfeld zien staan...
Wie indertijd ook het artikel gelezen heeft, weet ook dat ik de trotse bezitten ben van een Thermomix.
Een duur machien, dat wel... (ik heb er een jaar voor gespaard en des te groter was mijn vreugde toen ik het in oktober vorig jaar mocht gaan halen!)
Maar een ongelooflijk goed machien, dat ook ;-)
Deze namiddag besloten de kids en ik koekjes te bakken. Wij zijn daar geen helden in, dus neusden we in de kookboeken...
Tot ik opeens dacht aan de receptjes voor de Thermomix!
En ja hoor, daar stond er eentje in - heel eenvoudig.
En dus gingen we aan de slag.
Ik ben er van overtuigd dat je hetzelfde resultaat bekomt met een gewone mixer.
Dus bij deze:
Ingrediënten:
Recept:
Wie indertijd ook het artikel gelezen heeft, weet ook dat ik de trotse bezitten ben van een Thermomix.
Een duur machien, dat wel... (ik heb er een jaar voor gespaard en des te groter was mijn vreugde toen ik het in oktober vorig jaar mocht gaan halen!)
Maar een ongelooflijk goed machien, dat ook ;-)
Deze namiddag besloten de kids en ik koekjes te bakken. Wij zijn daar geen helden in, dus neusden we in de kookboeken...
Tot ik opeens dacht aan de receptjes voor de Thermomix!
En ja hoor, daar stond er eentje in - heel eenvoudig.
En dus gingen we aan de slag.
Ik ben er van overtuigd dat je hetzelfde resultaat bekomt met een gewone mixer.
Dus bij deze:
Ingrediënten:
- 100 g boter
- 100 g suiker
- 2 eiwitten
- 120 g zelfrijzende bloem
- 2 zakjes vanillesuiker
Recept:
- Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur.
- Mix de boter glad.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix 3 minuutjes.
- Leg wat bakpapier op een ovenplaat en lepel hoopjes beslag hier op.
- Leg ze niet te kort bij elkaar, want door de warmte van je oven, zullen de hoopjes mooie cirkels worden ;-)
- Bak 10 minuten op 175°C
- Laat afkoelen en smullen maar!
Reacties
Een reactie posten