Saffraansoep met garnalen

Gisterenavond kregen we aangenaam bezoek uit Zwevegem over de vloer. In feite zijn het Philips vrienden - van voor mijn tijd dus - en ik had ze reeds enkele malen toevallig en kortstondig mogen ontmoeten. Maar de datum van gisteren werd reeds maanden geleden vastgelegd en zo voor mij ook de kans om hen beter te leren kennen (en omgekeerd uiteraard)!

Samen met hen, kwam ook de 10-jarige zoon mee! Leuke kerel, die bij een volgend bezoek een alcoholvrije mojito beloofd werd (onthouden dus ;-)) en een heerlijke ruiker bloemen die een instant zomergevoel in huis tovert!
















Mijn lieve hubby had gekozen voor garnalen als basisingrediënt voor een snelle hap!
Ik stelde vervolgens volgend menuutje samen:

Saffraansoepje met garnalen | Smeus met Hollandaisesaus | Mascarponemousse

Minimale voorbereidingen werden in de voormiddag getroffen, zodat we allen samen veel tijd samen konden doorbrengen.
En naar mijn gevoel.... Een gezelschap dat zeker voor herhaling vatbaar is, met als doel geen 8 jaar meer te wachten om af te spreken ;-)

Saffraansoepje met garnalen

Ingrediënten:

  • 300 g preiringen
  • 1 ajuin
  • 1 aardappel
  • 1/4 l mosselvocht (in te vriezen nadat je mosselen gegeten hebt!)
  • 5/4 l water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 dl room
  • 2 doosjes saffraan
  • P&Z
  • Bieslook
  • Garnalen

Recept:

  • Maak de soep en kook de prei, ajuin, aardappel gaar in water met mosselvocht en bouillonblokje.
  • Mix alles tot een gladde soep.
  • Voeg de room en saffraan toe.
  • Kruid bij met P&Z naar eigen smaak.

(Ik maakte de soep reeds in de voormiddag en warmde ze net voor opdienen weer op)

  • Schep wat mosselen en bieslook op de bodem van het bord en overgiet met de soep!





Reacties

Populaire posts