Hachis Parmentier
Mijn 2 lieverds gaan deze week elke voormiddag op zwemstage en amuseren zich rot! Klein verschil met de andere stages: ze zijn uitgeput als ze thuiskomen, want ze hebben zich voor meer dan 100% gegeven (kleine nota: onze 5-jarige Fien zwom vandaag de 50m schoolslag! Mama-fier-fier!) en bovendien rammelt dat buikje van de honger!
Daarom lasten we een "kids-kiezen-wat-we-eten-week" in (natuurlijk met het goedkeurende en bijsturende oog van mama ;-)) Want wie ons kent en leest, weet dat er steeds weer groentjes bij komen kijken!
Maar den Hachis Parmentier van vandaag!
Heel gemakkelijk en geweldig lekker, al zeggen we het zelf!
Ingrediënten:
Recept:
Ik eet er graag wat mosterd bij!
Een mini-anekdote over ons gerechtje: de meter van Fien (die nota bene vandaag jarig is; dus proficiat Marraine Ito, ook via deze weg) vertelde dat dat gerecht ook bij haar thuis werd klaargemaakt en ze noemden het, en noemen dat, denk ik, nog steeds laagje-dit-laagje-dat. Tot op de dag van vandaag gebruiken ook Jacques en Josephine dit! Zalig woord eigenlijk!
Daarom lasten we een "kids-kiezen-wat-we-eten-week" in (natuurlijk met het goedkeurende en bijsturende oog van mama ;-)) Want wie ons kent en leest, weet dat er steeds weer groentjes bij komen kijken!
- Maandag: courgette-peterseliesoep - kippenchipolata - gebakken patatjes - appelmoes
- Dinsdag: courgettesoep - smeuske (aardappelpuree - garnalen - hollandaise-saus)
- Woensdag: Rode "paatjes" (pasta bolognèse)
- Donderdag: Een van onze variaties op de Hachis Parmentier
- Vrijdag: Verse tomatensoep met ballekes - Zonnevis in boter gebakken en frietjes
Maar den Hachis Parmentier van vandaag!
Heel gemakkelijk en geweldig lekker, al zeggen we het zelf!
Ingrediënten:
- 750 g gemengd gehakt
- Gekruid paneermeel
- 1 ei
- Boter
- 750 g stoemp van aardappelen en groenten die je zelf verkiest en voor ons was dat vandaag spinaziestoemp.
Recept:
- Bak het gehakt aan in een anti-kleefpan.
- Haal de pan van het vuur en voeg het ei en het gekruide paneermeel toe en meng goed.
- Proef en voeg nog wat paneermeel bij indien nodig.
- Doe dit in een ovenschotel (neem hiervoor een hoge schotel) en voeg daarboven op je stoemp.
- Overstrooi alles met wat paneermeel en leg hier en daar wat boter boven op.
- Laat een paar minuten onder de grill van de oven staan, zodat er zich een korstje vormt.
Een mini-anekdote over ons gerechtje: de meter van Fien (die nota bene vandaag jarig is; dus proficiat Marraine Ito, ook via deze weg) vertelde dat dat gerecht ook bij haar thuis werd klaargemaakt en ze noemden het, en noemen dat, denk ik, nog steeds laagje-dit-laagje-dat. Tot op de dag van vandaag gebruiken ook Jacques en Josephine dit! Zalig woord eigenlijk!
Reacties
Een reactie posten