Hachis Parmentier

Mijn 2 lieverds gaan deze week elke voormiddag op zwemstage en amuseren zich rot! Klein verschil met de andere stages: ze zijn uitgeput als ze thuiskomen, want ze hebben zich voor meer dan 100% gegeven (kleine nota: onze 5-jarige Fien zwom vandaag de 50m schoolslag! Mama-fier-fier!) en bovendien rammelt dat buikje van de honger!
Daarom lasten we een "kids-kiezen-wat-we-eten-week" in (natuurlijk met het goedkeurende en bijsturende oog van mama ;-)) Want wie ons kent en leest, weet dat er steeds weer groentjes bij komen kijken!

  • Maandag: courgette-peterseliesoep - kippenchipolata - gebakken patatjes - appelmoes
  • Dinsdag: courgettesoep - smeuske (aardappelpuree - garnalen - hollandaise-saus)
  • Woensdag: Rode "paatjes" (pasta bolognèse)
  • Donderdag: Een van onze variaties op de Hachis Parmentier
  • Vrijdag: Verse tomatensoep met ballekes - Zonnevis in boter gebakken en frietjes

Maar den Hachis Parmentier van vandaag!
Heel gemakkelijk en geweldig lekker, al zeggen we het zelf!

Ingrediënten:

  • 750 g gemengd gehakt
  • Gekruid paneermeel
  • 1 ei
  • Boter
  • 750 g stoemp van aardappelen en groenten die je zelf verkiest en voor ons was dat vandaag spinaziestoemp.

Recept:

  • Bak het gehakt aan in een anti-kleefpan.
  • Haal de pan van het vuur en voeg het ei en het gekruide paneermeel toe en meng goed.
  • Proef en voeg nog wat paneermeel bij indien nodig.
  • Doe dit in een ovenschotel (neem hiervoor een hoge schotel) en voeg daarboven op je stoemp.
  • Overstrooi alles met wat paneermeel en leg hier en daar wat boter boven op.
  • Laat een paar minuten onder de grill van de oven staan, zodat er zich een korstje vormt.




Ik eet er graag wat mosterd bij!

Een mini-anekdote over ons gerechtje: de meter van Fien (die nota bene vandaag jarig is; dus proficiat Marraine Ito, ook via deze weg) vertelde dat dat gerecht ook bij haar thuis werd klaargemaakt en ze noemden het, en noemen dat, denk ik, nog steeds laagje-dit-laagje-dat. Tot op de dag van vandaag gebruiken ook Jacques en Josephine dit! Zalig woord eigenlijk!

Reacties

Populaire posts