Tapenade van zongedroogde tomaten
4 weken na het begin van dit nieuwe schooljaar vinden we stilletjes aan onze draai en begint de routine echte routine te worden... Maar leuke routine met tal van activiteiten en toffe momenten:
Huiswerk maken na school valt vooral voor Fien erg in de smaak, maar ook spelenderwijs muziek maken met vriendinnetje Elisa doet ze graag, alsook tekenen en schrijven en plakken en kleuren en knippen en prullen...onze creatieve mie ;-)
2 baskettrainingen per week voor Jacques waarbij hij zijn beste vriend Edge (die jammer genoeg niet op dezelfde school zit) ontmoet, bouwdozen en Lego-projecten verslinden en binnenkort weer tennistrainingen (waar vooral de mama zich op verheugt omdat ze dan wekelijks kan bijkletsen met haar lieve vriendin Delphine)
En ikzelf ben ook wel een beetje gelukkig op donderdagavond wat me-time te hebben en te koken met de beste-leerkracht-chef die ik me kan inbeelden! Het is ongelooflijk wat ik in de afgelopen modules allemaal heb bijgeleerd en thuis kan toepassen om mijn eigen gerechten nog beter te maken!
Tijdens de 2de les maakten we enorme schotels klaar (met rundscarpaccio, gerookte zalm, gemarineerde zalm, gedroogde ham) om dan gezellig aan tafel zelf bruschetta's te maken. Onmisbaar in dit gerechtje is de tapenade van zongedroogde (of geconfijte) tomaten.
Maar niet enkel in dit gerecht te gebruiken! Wat pasta met tapenade... Overheerlijk! Wraps met geitenkaas, basilicum, wat flinterdunne courgetteplakjes, gedroogde ham en tapenade... Super combinatie! Een stukje baguette met wat tapenade... Meer moet dat soms niet zijn!
Eindeloze manieren om dat te eten! Bovendien bewaart het minstens 2 weken in de koelkast.
Ingrediënten:
Huiswerk maken na school valt vooral voor Fien erg in de smaak, maar ook spelenderwijs muziek maken met vriendinnetje Elisa doet ze graag, alsook tekenen en schrijven en plakken en kleuren en knippen en prullen...onze creatieve mie ;-)
2 baskettrainingen per week voor Jacques waarbij hij zijn beste vriend Edge (die jammer genoeg niet op dezelfde school zit) ontmoet, bouwdozen en Lego-projecten verslinden en binnenkort weer tennistrainingen (waar vooral de mama zich op verheugt omdat ze dan wekelijks kan bijkletsen met haar lieve vriendin Delphine)
En ikzelf ben ook wel een beetje gelukkig op donderdagavond wat me-time te hebben en te koken met de beste-leerkracht-chef die ik me kan inbeelden! Het is ongelooflijk wat ik in de afgelopen modules allemaal heb bijgeleerd en thuis kan toepassen om mijn eigen gerechten nog beter te maken!
Tijdens de 2de les maakten we enorme schotels klaar (met rundscarpaccio, gerookte zalm, gemarineerde zalm, gedroogde ham) om dan gezellig aan tafel zelf bruschetta's te maken. Onmisbaar in dit gerechtje is de tapenade van zongedroogde (of geconfijte) tomaten.
Maar niet enkel in dit gerecht te gebruiken! Wat pasta met tapenade... Overheerlijk! Wraps met geitenkaas, basilicum, wat flinterdunne courgetteplakjes, gedroogde ham en tapenade... Super combinatie! Een stukje baguette met wat tapenade... Meer moet dat soms niet zijn!
Eindeloze manieren om dat te eten! Bovendien bewaart het minstens 2 weken in de koelkast.
Ingrediënten:
- 250 g zongedroogde tomaten
- 50 g geroosterde pijnboompitten (of eventueel andere noten)
- 100 g geraspte parmesan
- 1/2 rode paprika (optioneel)
- 10 basilicumblaadjes
- een handvol panko (optioneel)
- een geut olijfolie
- P en Z
Recept
- Mix alles in de blender of thermomix.
- Met een gewone staafmixer moet het ook heel goed te doen zijn. Gebruik hiervoor dan wel een hoge pot om in te mixen.
- Proef en kruid eventueel nog bij. Moet het smeuïger, voeg dan wat olijfolie toe. Moet het vaster, voeg je noten of panko toe.
Reacties
Een reactie posten