Aardappelkoekjes met gerookte zalm
Een volgend hapje vond ik in de extra editie van de Weekend Knack.
Het ligt in dezelfde lijn als het 1ste hapje, maar dat was niet erg. Door het koekje smaakte het toch anders.
Bovendien had ik voor een van de volgende gerechtjes ook nog wat puree nodig, dus was dit ook extra moeite bespaard.
Ingrediënten:
Recept:
Het ligt in dezelfde lijn als het 1ste hapje, maar dat was niet erg. Door het koekje smaakte het toch anders.
Bovendien had ik voor een van de volgende gerechtjes ook nog wat puree nodig, dus was dit ook extra moeite bespaard.
Ingrediënten:
- 250 g aardappelpuree (met ei, melk, boter en kruiding)
- 60 g bloem
- 10 g Maizena
- Arachideolie
- Zure room
- Gerookte zalm
- Bieslook
Recept:
- Meng de aardappelpuree met de bloem en de Maizena.
- Verhit de olie in een pan en maak met 2 lepeltjes hoopjes beslag.
- Bak deze goudbruin aan beide kanten.
- Leg ze na het uithalen even op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.
- Dresseer ze op een bordje met een lepeltje zure room er op en een plake gerookte zalm.
- Werk af met bieslook.
- Tip: gebruik voor het bakken olie ipv boter. Deze kan nl. veel heter worden zonder te verbranden.
Reacties
Een reactie posten