Bouchéetjes met prei en spekjes
Een jaar geleden op het verjaardagsfeestje van Opa Jef maakte de lieve schoonzus dit reeds als hapje klaar. En daar vond ik voor hapje 3 inspiratie in mijn herinneringen en in de keuken in het verre Limburg.
Bouchéetjes met prei en spekjes
Gemakkelijk en smaakvol
Ingrediënten:
Recept:
Bouchéetjes met prei en spekjes
Gemakkelijk en smaakvol
Ingrediënten:
- 12 mini pasteitjes (op dit moment te koop in de Lidl)
- 1 preistaaf, in flinterdunne ringen
- 200 g fijne spekblokjes natuur
- Een klontje bakboter
- 1 dl room
- Geraspte mozarella
- Peper, zout, nootmuskaat
Recept:
- Bak de preiringen kort aan in wat boter en voeg vervolgens de spekblokjes toe.
- Als deze bijna gaar zijn, voeg je de room toe.
- Laat even pruttelen.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Vul de bouchéetjes
- Strooi er wat kaas over en zet kort in de oven (volg de instructies op de verpakking van de pasteitjes)
- Tip: het oogt wat mooier als je ze in een papiertje plaatst ;-)
Reacties
Een reactie posten