Bouchéetjes met prei en spekjes

Een jaar geleden op het verjaardagsfeestje van Opa Jef maakte de lieve schoonzus dit reeds als hapje klaar. En daar vond ik voor hapje 3 inspiratie in mijn herinneringen en in de keuken in het verre Limburg.

Bouchéetjes met prei en spekjes
Gemakkelijk en smaakvol

Ingrediënten:

  • 12 mini pasteitjes (op dit moment te koop in de Lidl)
  • 1 preistaaf, in flinterdunne ringen
  • 200 g fijne spekblokjes natuur
  • Een klontje bakboter
  • 1 dl room
  • Geraspte mozarella
  • Peper, zout, nootmuskaat

Recept:

  • Bak de preiringen kort aan in wat boter en voeg vervolgens de spekblokjes toe.
  • Als deze bijna gaar zijn, voeg je de room toe.
  • Laat even pruttelen.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Vul de bouchéetjes
  • Strooi er wat kaas over en zet kort in de oven (volg de instructies op de verpakking van de pasteitjes)
  • Tip: het oogt wat mooier als je ze in een papiertje plaatst ;-)


Reacties

Populaire posts