Champignonsoepje
Eenvoudig en lekker.
Meer hoeft dat soms niet te zijn!
De chef verzekerde ons in de kookles hiermee te scoren! En hij had gelijk ;-)
Op kerstavond - na onze hapjes - kwam deze soep op tafel!
Opnieuw op voorhand gemaakt, de afwerking à la minute...
Ingrediënten:
Recept:
Meer hoeft dat soms niet te zijn!
De chef verzekerde ons in de kookles hiermee te scoren! En hij had gelijk ;-)
Op kerstavond - na onze hapjes - kwam deze soep op tafel!
Opnieuw op voorhand gemaakt, de afwerking à la minute...
Ingrediënten:
- 500 g Parijse champignons
- 2 ajuinen
- Kippenbouillon
- 250 g kleine mini-paddestoelen
- Een klontje boter
- Een geut olijfolie
- Opgeklopte room
- Fijngesnipperde bieslook
- Peper en zout
Recept:
- Versnipper de ajuinen en bak ze glazig in wat olijfolie.
- Snijd de Parijse champignons in kwartjes en voeg toe aan de ajuinen.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat garen.
- Tip: gebruik 500 ml kippenbouillon om te starten. Je kunt nog steeds toevoegen naargelang de gewenste dikte van de soep (na het mixen te bepalen)
- Mix het geheel tot een gladde soep.
- Klop de room op (zonder iets toe te voegen - dit kan ook al uren op voorhand)
- Bak kort voor het opdienen de kleine champignons in een hete pan met wat boter en kruid met peper en zout.
- Neem voorverwarmde borden en leg er een lepel opgeklopte room in.
- Strooi er de gebakken champignons over en wat bieslook.
- Voeg de warme soep toe en dien op!
Reacties
Een reactie posten