Sorbet van munt
De ochtend van 24 december vond ik opeens dat er iets fris moest zijn in onze kerstmenu - kwestie van alles goed te verteren en niet met een overvol gevoel te zitten.
En algemeen geweten is dat munt zorgt voor een goede vertering. Dus... Fris en goed voor de vertering bracht me vrij snel op het idee: Sorbet van munt.
De chef van de kookles zal het waarschijnlijk alles behalve "katholiek" vinden, maar de munt in mijn moestuin kon absoluut niet meer dienen. Bovendien had ik geen zin om als een kip zonder kop - halsoverkop zoals waarschijnlijk nog een aantal - naar de winkel te hollen voor de laatste inkopen.
Het werd dus een theezakje uit de kast *bloosbloos*.
En hoewel het uiteraard geen sterrensorbet was, smaakte hij ongelooflijk goed!
Opnieuw werd de mengeling lang op voorhand gemaakt en werd het à la minute (50 minuten voor het opdienen) in de ijsturbine gegoten.
Ingrediënten:
Recept:
En algemeen geweten is dat munt zorgt voor een goede vertering. Dus... Fris en goed voor de vertering bracht me vrij snel op het idee: Sorbet van munt.
De chef van de kookles zal het waarschijnlijk alles behalve "katholiek" vinden, maar de munt in mijn moestuin kon absoluut niet meer dienen. Bovendien had ik geen zin om als een kip zonder kop - halsoverkop zoals waarschijnlijk nog een aantal - naar de winkel te hollen voor de laatste inkopen.
Het werd dus een theezakje uit de kast *bloosbloos*.
En hoewel het uiteraard geen sterrensorbet was, smaakte hij ongelooflijk goed!
Opnieuw werd de mengeling lang op voorhand gemaakt en werd het à la minute (50 minuten voor het opdienen) in de ijsturbine gegoten.
Ingrediënten:
- 250 ml muntthee (gemaakt met het zakje)
- 125 g suiker
- muntblaadjes voor de afwerking
Recept:
- Laat de suiker 1x opkoken in de muntthee en laat trekken en afkoelen.
- Draai dit tot sorbet in de ijsmachine.
Chef, kunnen we dit na de vakantie fine-tunen in de les?
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
BeantwoordenVerwijderen