Wraps van gerookte zalm en granny smith-appel

Het kerstavondmenu werd opgesteld door de lieve hubby en mezelf. Gouden regel was "Licht en zeker niet te veel".
Allemaal kleine porties dus!

We kozen voor bij de bubbels voor 4 kleine hapjes.
Het 1ste werd eentje dat ik ongeveer in de kookles maakte een aantal maanden geleden, aangepast naar mijn eigen kunnen ;-)

Wraps
Gemakkelijk - fris - lang op voorhand klaar te maken

Ingrediënten

  • Wraps (kant en klaar te koop in de winkel - let wel dat het ook wraps zijn voor koude bereidingen)
  • Gerookte zalm
  • 1 Granny Smith-appel
  • 1 soeplepel yoghurt
  • 1 soeplepel zure room
  • Fijngesnipperde bieslook
  • Enkele druppels limoensap
  • Peper en Zout

Recept:

  • Maak eerst de dressing: Meng 1 soeplepel yoghurt en 1 lepel zure room met een paar druppels limoensap, een handje vol bieslook en wat peper en zout.
  • Zet apart
  • Bestrijk de wraps met deze dressing, maar blijf ongeveer 1.5 cm van de rand af. (bij het oprollen van de wrap zul je later merken dan alles toch een beetje opschuift)
  • Leg er een laagje met de plakjes gerookte zalm op.
  • Bedek het geheel met flinterdunne schijfjes appel.
  • Maak er een rol van en draai deze in huishoudfolie zodat alles mooi bij elkaar blijft.
  • Trek de uiteinden aan en knoop deze dicht.
  • Leg de wraps een aantal uren in de koelkast.
  • Net voor het opdienen haal je de rol uit de folie en snijd je deze in schijven van 1.5cm. Doordat ze in de koelkast lagen, gaat dit zeer gemakkelijk.
  • Schik ze mooi op een bord.




Reacties

Populaire posts