Valentijn... Samen genieten van kleine dingen
Geschenkjes, rozen, uiteten... Wij doen hier in feite niet aan mee!
Maar vandaag, zoals elke andere dag, een zoen bij het ontwaken, een knuffel alvorens naar school te gaan, een wekelijks bosje bloemen van de buurtwinkel, aperitieven en lekker eten!
Gewoon genieten!
En toch kon ik het niet laten om iets extra's te doen vandaag, hihi!
Ik zorgde deze voormiddag al voor een dessert voor bij het avondeten en vanavond deed ik wat kaarsjes aan op tafel ;-)
Ons menuutje voor vanavond:
Venkelsoep - Spaghetti Bolognese - Chocoladecake
Ingrediënten:
Maar vandaag, zoals elke andere dag, een zoen bij het ontwaken, een knuffel alvorens naar school te gaan, een wekelijks bosje bloemen van de buurtwinkel, aperitieven en lekker eten!
Gewoon genieten!
En toch kon ik het niet laten om iets extra's te doen vandaag, hihi!
Ik zorgde deze voormiddag al voor een dessert voor bij het avondeten en vanavond deed ik wat kaarsjes aan op tafel ;-)
Ons menuutje voor vanavond:
Venkelsoep - Spaghetti Bolognese - Chocoladecake
Ingrediënten:
- 200 g fondant chocolade
- 180 g extra fijne witte suiker
- 20 g vanillesuiker
- 150 g boter
- 150 g bloem
- 4 eieren
- 5 g droge gist
Recept:
- Smelt de boter, de chocolade en de suiker in een pot op het vuur.
- Voeg de eigelen, de bloem en de droge gist toe en meng tot een homogene massa.
- Klop de eiwitten op en spatel ze onder het chocolademengsel.
- Stort het beslag in een ingevette bakvorm en bak 45 min op 180 C°.
- Laat je ovendeur op een kier staan door er een houten lepel tussen te steken (zo voorkom je grotendeels dat je cake openscheurt).
- Versier eventueel met wat poedersuiker!
De cake ziet er leuk/lekker uit :-)
BeantwoordenVerwijderenFijn we !!
Eerlijk? Het is de allereerste chocoladecake waar mijn lieve wederhelft niet van kan afblijven ;-)
VerwijderenJij ook een fijn weekend!