Ajuinsoep - met een extraatje

Wat een zalig weertje vanavond hier aan het zeetje! We hebben genoten op ons terras en buiten gegeten.
Jammer genoeg was de papa des huizes er niet bij. We moeten hem veel missen deze laatste dagen... Maar hij heeft dan ook de beker van België gewonnen met z'n ploegske hé! We zijn dus heel erg fier op het hele team!

Dus met z'n drieën ;-)

We bakten een brood, we aten aardbeien die opa rechtstreeks van bij de boer meebracht, we maakten soep, we speelden buiten en gaven water aan de recent geplante en gezaaide groentjes en kruiden in de moestuin.

En ondertussen regent het, maar de geur van vers brood en soep hangt nog in de keuken!

Ajuinsoep met een extraatje

Ingrediënten

  • 5 ajuinen
  • 1l kippenbouillon
  • 1 geut olijfolie


Recept

  • Bak de fijngesneden ajuinen in de olijfolie (hoe langer, hoe meer smaak)
  • Voeg de bouillon toe en laat garen.
  • Mix tot een gladde soep


Extraatjes:

Broodcroutons, gebakken in olijfolie met wat hespenblokjes en verse peterselie










Reacties

Populaire posts