Venkelsoep - met pijpajuin
We maken elke dag soep. We plannen dat nooit op voorhand als we onze boodschappen doen, maar vinden wel altijd iets om soep van te maken bij het openen van de koelkast.
En zo ontstaan soms "buitengewone" combinaties... Meestal wel lekker want we weten dat we geen prei en rode biet moeten samengooien (Allez, dat denk ik toch, niet?)
Dus vandaag een soepje van venkel en pijpajuin!
Lekker, want je proefde de venkel uiteraard nog goed, maar dat extraatje van die pijpajuin deed het toch net anders smaken.
Ingrediënten:
Recept:
Extraatjes:
Fijngesnipperde pijpajuin en kleine reepjes radijsjes voor de afwerking.
En zo ontstaan soms "buitengewone" combinaties... Meestal wel lekker want we weten dat we geen prei en rode biet moeten samengooien (Allez, dat denk ik toch, niet?)
Dus vandaag een soepje van venkel en pijpajuin!
Lekker, want je proefde de venkel uiteraard nog goed, maar dat extraatje van die pijpajuin deed het toch net anders smaken.
Ingrediënten:
- 1 venkel
- 1 grote ajuin
- 3 pijpajuintjes
- 1 l kippenbouillon
- 1 geut olijfolie
Recept:
- Snijd ajuin en venkel klein en bak glazig in olijfolie.
- Voeg de fijngesnipperde pijpajuin toe en overgiet met de kippenbouillon.
- Laat garen en mix tot een gladde soep.
Extraatjes:
Fijngesnipperde pijpajuin en kleine reepjes radijsjes voor de afwerking.
Reacties
Een reactie posten