Perentaart
Toen we gisteren thuiskwamen van de "verre" verplaatsing voor de (tweede) basketbalwedstrijd van zoonlief, moest de papa vrijwel zelf weer vertrekken om met zijn ploegske een toernooi te gaan spelen in Frankrijk.
Dat betekent in feite dat mama en kids de papa pas 's anderendaags zien en het rijk voor hen alleen hebben...
Ik sta dan het liefst in mijn keuken en probeer vanalles uit, wetende dat ik de bom mag laten ontploffen zonder commentaar te krijgen ;-) Want tegen de tijd dat Hubby thuis is, is alles weer opgeruimd!
Dus gisteren was zo'n dag!
Ik liet me in de eerst plaats inspireren door Jeroen.
In de weekendbijlage van de krant beschreef hij zijn versie van een perentaart. Eerder kon je het ook zien in Dagelijkse kost en wel hier:
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/perentaart-van-bladerdeeg-en-cakebeslag
Wij hadden alle ingrediënten in huis om onze versie te maken!
We zijn nog geen 24 uur verder en ze is op, de taart!
En ik verlang nu al naar een vrij moment om er weer eentje te maken!
In onze versie gebruikten we kruimeldeeg ipv bladerdeeg en was er onze traditionele quatre-quart-cake-beslag.
De peren plukten we vers in de tuin.
Bovendien had ik geen abrikozenconfituur meer en kozen we voor een laagje meloenconfituur als topping.
Ingrediënten:
Recept:
Als hij afgekoeld is, smeer je met een penseeltje de gelei erover.
Merci Jeroen voor jouw basisrecept-idee!
Deze taart zal hier zeker en vast nog gemaakt worden!
Met wat Engelse saus of vanille-ijs moet dit ook heerlijk zijn!
Een fijne zondag voor iedereen
-x-
Dat betekent in feite dat mama en kids de papa pas 's anderendaags zien en het rijk voor hen alleen hebben...
Ik sta dan het liefst in mijn keuken en probeer vanalles uit, wetende dat ik de bom mag laten ontploffen zonder commentaar te krijgen ;-) Want tegen de tijd dat Hubby thuis is, is alles weer opgeruimd!
Dus gisteren was zo'n dag!
Ik liet me in de eerst plaats inspireren door Jeroen.
In de weekendbijlage van de krant beschreef hij zijn versie van een perentaart. Eerder kon je het ook zien in Dagelijkse kost en wel hier:
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/perentaart-van-bladerdeeg-en-cakebeslag
Wij hadden alle ingrediënten in huis om onze versie te maken!
We zijn nog geen 24 uur verder en ze is op, de taart!
En ik verlang nu al naar een vrij moment om er weer eentje te maken!
In onze versie gebruikten we kruimeldeeg ipv bladerdeeg en was er onze traditionele quatre-quart-cake-beslag.
De peren plukten we vers in de tuin.
Bovendien had ik geen abrikozenconfituur meer en kozen we voor een laagje meloenconfituur als topping.
Ingrediënten:
- Een rol kruimeldeeg
- 12 5g suiker
- 3 eieren
- 125 g zachte boter
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 3 peren
- Boter
- Bruine suiker
- Een laagje meloenconfituur
Recept:
- Neem een springvorm en snijd de juiste vorm uit het kruimeldeeg (deeg + papier) en leg onderaan je springvorm.
- Maak je cakebeslag en leg een laagje van ongeveer 1.5 cm op je kruimeldeegbodem.
- Schil en snijd de peren.
- Leg ze op het beslag en duw ze er zachtjes in.
- Leg er stukjes boter op en overstrooi met bruine suiker.
- Bak in een oven van 180° C.
Als hij afgekoeld is, smeer je met een penseeltje de gelei erover.
Merci Jeroen voor jouw basisrecept-idee!
Deze taart zal hier zeker en vast nog gemaakt worden!
Met wat Engelse saus of vanille-ijs moet dit ook heerlijk zijn!
Een fijne zondag voor iedereen
-x-
Reacties
Een reactie posten