Mokkaparfait

Elke maand krijg ik van mijn lieve aardrijkskundecollega Rosita het blaadje uit de Spar.
Ik blader er graag door... Wat wil je, als je graag eet en eten klaarmaakt!

Net voor kerst, liet ik mijn oog vallen op een eenvoudig receptje voor een nagerecht.
Hoewel onze menu reeds sinds oktober of zo vastlag - met traditionele kerstbûche als afsluiter - vond ik dit wel passen en vooral het proberen waard.

Mokkaparfait of koffiemousse volgens "Kook" van Spar voor 8 personen

Ingrediënten:

  • 1/2 l volle room
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 eierdooiers
  • 200 g ultrafijne suiker
  • 6 koffielepels oploskoffie


Recept:

  • Klop de room met de vanillesuiker stijf.
  • Klop de eierdooiers met de suiker tot een luchtig "lint" (zoals bij ijs).
  • Los de koffie op in 2 lepels warm water.
  • Voeg de opgeloste koffie toe aan het eimengsel.
  • Voeg de slagroom toe en roer voorzichtig.
  • Vul kleine glaasjes of 1 grote kom en zet in de diepvries.
  • Haal 10 minuutjes voor serveren uit de diepvries en werk eventueel af met chocoladeparels.







Reacties

Populaire posts