T H A I S E C U R R Y

Eerder deze week zag ik op Instagram een Thaise curry passeren...
Het was voor ons lang geleden dat we dat nog aten.
Ik besloot dus een paar boodschappen te doen en ontbrekende ingrediënten in huis te halen.

Maar er was geen potteke currypasta meer.
Jammer.
Ik googelde snel even terwijl ik nog in de winkel was een recept om zelf currypasta te maken en bleek dat ik al het nodige daarvoor in huis had.

Dit had ik nodig (voor 2 porties):

  • 1 ajuin
  • 1 stuk gember van ongeveer 3 cm
  • 1 koffielepel lookpoeder (bij gebrek aan 3 verse teentjes)
  • 2 koffielepels currypoeder
  • 1/2 koffielepel piment d'espelette of andere pepers of paprikapoeder
  • 1/2  koffielepel kaneel
  • Een geutje olijfolie
  • Een geut sojasaus of vissaus
  • Het sap van een halve limoen
  • De rasp van diezelfde limoen


Zo maakte ik het:

  • Ik sneed de ajuin en de geschilde gember in kleine stukken en pureerde deze samen met de olijfolie en de loofpoeder met de mixer.
  • Ik voegde alle andere ingrediënten toe en mixte het geheel tot een gladde massa.


Tip: Proef en voeg toe wat er volgens jou nog ontbreekt.

Als je een recept googelt, kom je veel verschillende tegen, net als ik.
Ik besloot om naar mijn eigen gevoel een mix te maken van wat het internet mij aan info had gegeven.

Ik verwerkte de pasta in een curry met veel groentjes en scampi's.
Ik verhitte arachideolie en mijn Le Creuset-pot en bakte een grote eetlepel currypasta aan zodat de smaken en geuren vrijkwamen. Vervolgens voegde ik een grote blik kokosmelk toe en dezelfde hoeveelheid kippenbouillon (kokend water met een blokje). Groentjes werden in reepjes toegevoegd alsook een handvol risottorijst. Dit geheel moet ongeveer 10 minuten pruttelen op een matig vuur. Na 7 minuten deed ik er de scampi's bij. Net voor het serveren nog een kommetje diepvrieserwtjes.
Even proeven en eventueel bijkruiden met wat zout.

Om duimen en vingers van af te likken - hetgeen de hubby letterlijk nam ;-)



Reacties

Populaire posts