P A N N A C O T T A // Lactose- en koemelkvrij
Als de peter van de dochter met zijn gezin op bezoek komt, is het een leuke uitdaging om iets op tafel te toveren.
De echtgenote van de peter - en tevens vriendin - kan niet alles eten.
Dus gingen we op zoek.
En maakten we van verschillende internetvondsten een eigen bereiding.
Panna Cotta.
Zonder koemelk.
Met kokosmelk en room van Alpro.
De hubby en ikzelf proefden voor en vonden dat het goed was.
Het werd Panna Cotta.
Dit had ik nodig:
Zo maakte ik het:
Ik vulde 6 grote glazen en 4 kleine met deze hoeveelheid.
De echtgenote van de peter - en tevens vriendin - kan niet alles eten.
Dus gingen we op zoek.
En maakten we van verschillende internetvondsten een eigen bereiding.
Panna Cotta.
Zonder koemelk.
Met kokosmelk en room van Alpro.
De hubby en ikzelf proefden voor en vonden dat het goed was.
Het werd Panna Cotta.
Dit had ik nodig:
- 20 g gelatine (10 blaadjes van 2 g in mijn geval)
- 2 blikken van 400 g kokosmelk
- 1 brikje Alproroom (200 g)
- 120 g fijne suiker
- Zeste van limoen
- Aardbeien
Zo maakte ik het:
- Week de gelatineblaadjes minstens 10 minuten in koud water.
- Schil met een dunschiller een halve limoen en snijd deze schil in hele fijne reepjes.
- Doe de kokosmelk met de room, de suiker en de limoenzeste in een pan en laat dit al roerend net niet koken.
- Verwijder de pan van het vuur.
- Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan het romige mengsel.
- Roer tot de gelatine is opgelost.
- Giet over in glaasjes of een bodem in grote glazen en zet minstens 4 uur in de koelkast.
- Werk net voor het opdienen af met stukjes Belgische aardbeien. (Ander fruit kan uiteraard ook.)
Ik vulde 6 grote glazen en 4 kleine met deze hoeveelheid.
Reacties
Een reactie posten