De kinderen koken #1

Onze kinderen, Jacques en Josephine, zijn op een leeftijd gekomen dat ze al meer en beter voor zichzelf kunnen zorgen. En volgens mij hoort eten klaarmaken en koken hier bij. Beetje bij beetje worden ze hier vaardiger in en krijgen ze ook op culinair vlak wat inzichten ;-)

Ik vind trouwens dat jongeren moeten leren koken (de basis - om niet elke dag van hun latere leven hun verdiend geld uit te geven aan afhaalmaaltijden en diepvriespizza's - hetgeen uiteraard af en toe kan en mag gebeuren).
"Leren koken" zoals de meesten willen autorijden, op de hoogte zijn van ICT-snufjes, social media beheersen en al dan niet oordelen over welke items posten en reageren, een wasmachine doen draaien, weten hoe zich te gedragen in verschillende situaties met verschillende mensen, een gesprek aangaan om een probleem aan te kaarten bij een of andere dienst...
Soit... Opvoeden dus.

Vandaag is zo'n dag. Alle ingrediënten zijn in huis, we hebben tijd en mama is er om te begeleiden. Tof aan het hele verhaal is dat ze steeds enthousiast zijn als ik samen koken voorstel. Heerlijk!

Op onze menu staan courgettesoep en quiche. Ik begeleid met woorden, de kinderen voeren uit, maken klaar, ruimen de keuken op en dekken de tafel.

De voldoening achteraf is groot, zowel bij hen als bij mij.







Reacties

Populaire posts