P A S T A P E S T O met M A S C A R P O N E // Nieuwe recepten uittesten #1

Toen ik een paar weken gelezen dit bericht schreef, koos is zorgvuldig nieuwe recepten uit.  Weliswaar onmiddellijk erna maakten we verse pasta.

Ik betrap me er nu - terwijl ik schrijf - op, dat we elke zomer opnieuw zelf pasta maken. Waarschijnlijk omdat we dan tijd hebben. Maar in feite is dat niet zo'n tijdrovende klus als je weet dat verse pasta eten een culinaire ervaring op zich is.

Soit.

Ik draaide 600 gr pasta (net genoeg voor 2 keer - heerlijke gedachte) en maakte een zeer eenvoudige pesto-mascarponesaus.

Nodig voor de pasta

  • Per 100 g pasta bloem
  • 1 ei
  • Een geutje olijfolie

Nodig voor de pesto

  • Een busseltje basilicum
  • Een teentje look of wat lookpoeder
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g parmesaanse kaas
  • Olijfolie naar de gelang de smeuïgheid

Bereiding van de pasta

  • Ik doe alles in de Thermomix en maak de deeg klaar met de deegfunctie.
  • Je kunt dit perfect in de keukenmachine kneden of met de hand.
  • Met de "pasta-rol-machine" rol ik eerst dunne vellen en kies ik vervolgens om deze vellen tot tagliatelle of spaghetti te draaien. 
  • Ik laat de pasta eerst drogen op een "pasta-droog-rek". Ik denk dat je ze ook ogenblikkelijk kunt garen.
  • Verse pasta koken duurt maar 4 minuten ongeveer.
  • Na het afgieten kun je wat olijfolie toevoegen om het plakken tegen te gaan.

Bereiding van de pesto

  • Ik gebruik ook hier de Thermomix. Alle ingrediënten in de machine en mixen op volle toerenkracht.
  • Maar pesto kun je ook gewoon maken met je staafmixer of blender. Wil je heel artisanaal gaan, kun je ook nog een vijzel gebruiken.
Afhankelijk van smaak en goesting, kun je voor een pure pasta pesto gaan en enkel de pesto gebruiken als saus.

Wij voegden de pesto toe aan een bakje mascarpone. Dit geheel werd opgewarmd in een pan en de pasta werd er aan toegevoegd.

Wat overstrooien met parmesan en smullen maar!





Reacties

Populaire posts